Yeni Çalışmalar (R&D)

TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği

Bakanlık tarafından periyodik olarak denetlenen ve yeniden akredite edilen Ar-Ge Merkezi ile  Elvan, sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine de öncülük yapmaktadır. Üniversitelerle yaptığı işbirlikleriyle Ar-Ge kültürünü derinleştiren Elvan, Ar-Ge Merkezi’nin kapılarını üniversitelere açarak akademi dünyasının pratikle buluşmasını da sağlamaktadır. Hali hazırda Elvan’ın işbirliği yaptığı üniversiteler :

  • Hacettepe Üniversitesi Gıda Araştırma Merkezi (HÜGAM)
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği
  • Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği

Elvan, TÜBİTAK’la da yenilikçi projeler geliştirerek hem yenilikçi ürünler üretmekte, hem de patentler almaktadır.

İSO’dan inovasyon ödülü

Şirketleri yenilikçiliğe özendirmek için ödüller veren Türkiye’nin en büyük sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası (İSO), kendi sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran Elvan’ı da ödüle layık gördü. ‘İş Sonuçları’ alanında Elvan’a inovasyon ödülü veren  İSO, böylelikle diğer firmalara da bir model sunmuş oldu.

Söz konusu ödülü Elvan Grup Başkan Yardımcısı Osman Kadiroğlu; İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal BAHÇIVAN, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur OKYAY ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun takdimiyle aldı.

‘Doğal yenilik’

Sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran, üniversite-sanayi işbirliğine öncülük yapan ve İSO’dan İnovasyon ödülü alan Elvan, ‘Doğal yenilik’ vizyonuyla yenilikçilikte de farkını ortaya koyuyor. Özellikle gıdada salt yenilikçilik anlayışının GDO gibi insanlığı istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya getirdiğinin farkında olan Elvan, ‘Doğal yenilik’ vizyonuyla kıştan sonra ilkbahar-yazın gelmesi gibi doğadaki yenilenmeye benzer bir yenilikçiliği öngörüyor. Gıdanın aslını bozmayan, insana ve çevreye zarar vermeyen sürdürülebilir bir yenilikçilik anlayışıyla hareket ediyor.